sâmbătă , aprilie 1 2023
Breaking News
Home / Turism / Cetatea Fortificata Prejmer

Cetatea Fortificata Prejmer

De unde sunt turisistii care viziteaza cetatea fortificata Prejmer?

Biserica si cetatea fortificata Prejmer reprezinta unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Transilvania. Multi turisti trec in fiecare an pe la biserica sau la cetatea din Prejmer.

In randurile de mai jos va oferim informatii cu adevarat interesante si utile in legatura cu acest obiectiv turistic. Daca doriti sa vizitati biserica si cetatea Prejmer, merita sa cititi pana la final. De asemenea, cititi cu atentie si doar daca doriti sa va imbogatiti bagajul de cunostinte generale.

Biserica si cetatea fortificata Prejmer: Unde se afla?

In cazul in care nu stiati, biserica si cetatea fortificata Prejmer se afla in comuna Prejmer, din judetul Brasov. Biserica impreuna cu cetatea reprezinta un obiectiv turistic foarte important al judetului Brasov.

Intre orasul resedinta de judet si comuna in care se afla acest obiectiv turistic exista o distanta relativ mica. Doar 15 kilometri despart aceste doua localitati.

Cetatea Fortificata PrejmerTot in ceea ce priveste pozitia pe harta a comunei Prejmer, mai exista alte informatii foarte interesante. De exemplu facem precizarea ca Valea Oltului se afla in zona de sud a comunei, la doar 5 kilometri distanta.

In schimb, Muntii Intorsurii se afla de asemenea aproape de Prejmer, insa in zona de nord. Aici insa este nevoie de o distanta ceva mai mare de parcurs, mai exact 10 kilometri.

Scopul cetatii Prejmer in trecut

In mod evident, scopul cetatii Prejmer in trecut era acela de a oferi protectie. Cui insa trebuia sa ofere protectie? Ei bine, biserica Prejmer era aparata de turci si de tatari. Acestia dadeau buzna in Ardeal prin Pasul Buzaului.

Ei bine, cetatea avea (are si acum) 12 metri inaltime, iar zidul era gros de 4 metri. Practic era aproape imposibil pentru inamici sa poata patrunde intr-o astfel de cetate. In plus, portile de fier dar si podurile se ridicau.

La fel ca fiecare cetate care avea rolul de aparare, si aici existau unele guri de foc. Acestea erau folosite pentru a ataca inamicii. Smoala, uleiul incins sau apa clocotita sau alte cele, erau aruncate de localnici pentru a se apara.

Biserica si cetatea Prejmer in prezent

In ceea ce priveste momentul actual, atat biserica fortificata cat si cetatea, reprezinta un obiectiv turistic important. Mai exact, reprezinta cel mai vechi obiectiv turistic din intregul judet Brasov.

Biserica este cea mai cunoscuta biserica evanghelica din Romania si printre cele mai cunoscute din Estul Europei. Reprezinta de asemenea una dintre cele mai bune fortificatii din Europa. Nu degeaba a fost numit “Bijuteria Transilvaniei”.

In prezent, acest obiectiv turistic este notat cu trei stele Michelin in faimosul Ghid Turistic Michelin. Din pacate, nu exista inca in tara noastra un obiectiv turistic care sa aiba o clasare mai buna decat acesta.

In plus, mai trebuie sa va aducem un amanunt interesant la cunostinta. Asadar, discutam despre un obiectiv turistic inclus inca din anul 1999 in Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO.

In aceste conditii, biserica fortificata si cetatea fortificata Prejmer reprezinta un obiectiv turistic cunoscut in toata lumea. Tocmai din acest motiv, printre turistii care viziteaza acest obiectiv turistic, multi sunt straini. Acestia sosesc de prin diverse zone ale Europei pentru a vedea acest obiectiv turistic fascinant. Cat despre turistii din tara, acestia pot veni de absolut oriunde pentru a vizita acest obiectiv turistic.

Deci, acestea sunt informatii care pot fi utile in ceea ce priveste atat biserica, dar mai ales cetatea Prejmer.

About optica.brasov

Close