miercuri , iulie 24 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Radiologie Brasov

Radiologie Brasov

Ce trebuie sa stim despre razele X folosite in cabinetele de radiologie Brasov?

Stim cu totii ca in cadrul cabinetelor de radiologie Brasov se folosesc razele X. De ce sunt folosite acestea si multe alte informatii interesante puteti descoperi in randurile care urmeaza. Deci, daca v-am starnit interesul, va recomandam sa cititi articolul pana la final.

Utilizarea razelor X in cabinetele de radiologie Brasov

Razele X sunt un tip de radiatie care poate trece prin corp. Nu pot fi vazute cu ochiul liber si nu le puteti simti. Pe masura ce trec prin corp, energia din razele X este absorbita in rate diferite de diferite parti ale corpului. Un detector de pe cealalta parte a corpului preia razele X dupa ce acestea au trecut si le transforma intr-o imagine.

Radiologie BrasovPartile dense ale corpului prin care razele X le trec mai greu, (oasele de exemplu), apar ca zone albe clare pe imagine. Partile mai moi prin care razele X pot trece mai usor, precum inima si plamanii, apar ca zone mai intunecate.

Razele X se pot utiliza cu scopul de a examina majoritatea zonelor corpului. Sunt folosite in principal pentru a examina oasele si articulatiile. Cu toate acestea, uneori sunt folosite pentru a detecta probleme care afecteaza tesuturile moi, cum ar fi organele interne.

Problemele care pot fi detectate in timpul unei radiografii la cabinetul de radiologie Brasov includ:

  • fracturi si rupturi osoase.
  • probleme ale dintilor, cum ar fi dintii slabiti si abcesele dentare.
  • scolioza (curbura anormala a coloanei vertebrale).
  • tumori osoase necanceroase si canceroase.
  • probleme pulmonare, cum ar fi pneumonia si cancerul pulmonar.
  • disfagie (probleme de deglutitie).
  • probleme cardiace precum insuficienta cardiaca.
  • cancer mamar.

Razele X pot fi folosite si pentru a ghida medicii sau chirurgii in timpul anumitor proceduri. De exemplu, in timpul unei angioplastii coronariene se folosesc razele X. Aceasta este o procedura de largire a arterelor ingustate din apropierea inimii.

De asemenea, razele X pot fi folosite pentru a ajuta la ghidarea unui cateter (un tub lung, subtire, flexibil) de-a lungul uneia dintre arterele dumneavoastra.

Pregatirea pentru o radiografie

De obicei, nu trebuie sa faceti nimic special pentru a va pregati pentru o radiografie efectuata in cabinetul de radiologie Brasov. Puteti manca si bea ca de obicei in prealabil si puteti continua sa luati medicamentele obisnuite.

Este o idee buna sa purtati haine largi confortabile, deoarece este posibil sa le puteti purta in timpul radiografiei. Incercati sa evitati sa purtati bijuterii si haine care contin metal (cum ar fi fermoarele), deoarece acestea vor trebui indepartate.

About optica.brasov

Check Also

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Ar trebui sa imi fie teama sa merg intr-o clinica stomatologica Brasov? Stiati ca inca …

Close