miercuri , iulie 24 2024
Breaking News
Home / Industrie / Iluminat Public si Festiv

Iluminat Public si Festiv

Tipuri de iluminat public si festiv

Atunci cand vine vorba despre alegerea becurilor pentru iluminat public si festiv, exista o multime de optiuni. Acest articol este redactat in mod special pentru a oferi informatii cu privire la alegerea corpurilor de iluminat pentru situatii precum cele mentionate anterior.

Iluminat public si festiv: Tipuri de iluminat stradal

Cand vine vorba despre iluminat public, ne gandim la iluminatul stradal. Aici exista mai multe optiuni, dupa cum urmeaza:

1. Iluminat stradal arhitectural

Corpurile de iluminat stradal arhitectural sunt proiectate pentru a oferi un iluminat frumos si eficient pentru strazi, trotuare si zone publice.

Aceste lumini stradale cu LED sunt de obicei mai mult decorative decat functionale, desi unele pot oferi o cantitate mica de lumina din motive de siguranta.

2. Iluminat stradal solar cu LED

Iluminatul stradal solar cu LED este un tip de iluminat stradal care foloseste panouri solare pentru a transforma lumina soarelui in energie electrica.

Acest tip de iluminat public si festiv stradal, devine din ce in ce mai popular deoarece este ecologic si eficient din punct de vedere energetic. Luminile stradale solare cu LED sunt de asemenea, relativ accesibile de instalat si intretinut.

3. Iluminat stradal inteligent

Cu acest sistem, fiecare lumina este controlata in mod individual. Ele pot fi pornite atunci cand sunt necesare si oprite cand nu sunt necesare.

De asemenea, puteti modifica luminozitatea, culoarea si chiar modelul luminii, in functie de ceea ce aveti nevoie. Acest lucru il face ideal pentru utilizarea in zone precum aeroporturi si stadioane in care aveti nevoie de multa lumina, dar doriti si sa puteti controla cat de multa lumina este utilizata.

4. Iluminat stradal decorativ

Iluminatul stradal decorativ este o modalitate excelenta de a adauga un plus de fler si frumusete cartierului sau unei proprietati private daca discutam doar despre iluminat festiv.

Iluminat Public si FestivNu numai ca face zona mai atractiva din punct de vedere vizual, dar o poate face si mai sigura, oferind o iluminare mai buna.

De asemenea, este important sa se asigure intretinerea regulata a iluminatului stradal pentru a mentine luminile decorative in stare buna de functionare.

Detalii care conteaza pentru alegerea iluminatului public si festiv

Cand vine vorba despre alegerea becurilor pentru iluminat public si festiv, exista cativa factori foarte importanti care necesita atentie. Iata care sunt acestia:

1. Putere

Puterea unui lumini stradal este unul dintre cele mai importanti factori de luat in considerare atunci cand cumparati becuri pentru lumini stradale.

Acest lucru se datoreaza faptului ca puterea va dicta cat de stralucitoare este lumina. Cu toate acestea, retineti ca luminile cu putere mai mare tind sa fie si mai scumpe.

2. Lumeni

Cand cautati un producator de iluminat stradal , asigurati-va ca verificati puterea de lumeni a produselor sale pentru a va asigura ca luminozitatea corespunde nevoilor dvs.

Lumenii masoara cantitatea de lumina care este emisa de o lumina stradala. Cu cat fluxul de lumen este mai mare, cu atat lumina va fi mai stralucitoare.

3. Temperatura de culoare

Temperaturile de culoare diferite asigura niveluri diferite de iluminare. De exemplu, temperaturile de culoare mai calde (aproximativ 2700K) ofera o lumina mai blanda, in timp ce temperaturile de culoare mai reci (aproximativ 6000K) ofera o lumina mai stralucitoare.

4. LED

Multe lumini pentru iluminat public si festiv sunt acum echipate cu LED-uri (diode emitatoare de lumina). Luminile bazate pe tehnologia LED au mai multe avantaje fata de luminile stradale normale, inclusiv un consum mai mic de energie, o durata de viata mai lunga si o redare mai buna a culorilor.

Trecerea la luminile stradale cu LED poate ajuta la economisirea energiei si la reducerea costurilor de intretinere.

About optica.brasov

Check Also

Folie Stretch

Folie Stretch

Folie Stretch Alegeti o Folie Stretch cat mai buna. Aceasta va va oferi mereu o …

Close