miercuri , iulie 24 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Scenarii De Siguranta Brasov

Scenarii De Siguranta Brasov

Cand se intocmesc scenarii de siguranta Brasov?

In viata de zi cu zi oamenii nu discuta foarte mult despre scenarii de siguranta Brasov. Acestea sunt defapt scenarii de securitate la incendiu, iar subiectul merita mai multa atentie.

Indiferent ca ne place sa recunoastem sau nu, riscul la incendiu exista in orice moment. Nu se stie niciodata cand un scurt circuit poate provoca un incendiu. Nu se stie de asemenea cand o tigara aruncata in curte dintr-o mare neglijenta, poate provoca un incendiu.

Scenarii de siguranta Brasov

Riscul de incendiu exista in viata noastra si trebuie abordat cu o foarte mare atentie si seriozitate. Nu doar siguranta noastra ci si a celor din jur este pusa in pericol daca izbucneste un incendiu.

Indiferent ca discutam despre cladiri recent construite sau despre instalatiile vechi, toate prezinta risc de incendiu. Din acest motiv, scenariile de siguranta la incendiu sunt deosebit de importante.

Scenariul de securitate la incendiu reprezinta una dintre partile proiectului intocmit in momentul in care construiti o casa. Poate fi efectuat si cand efectuati o noua instalatie sau cand va ocupati de alte amenajari.

Scenarii De Siguranta BrasovScenariul de securitate la incendiu este in forma scrisa. In acest scenariu sunt notate toate regulile care urmeaza sa fie aplicate in cazul nefericit al unui incendiu. Sunt mentionate conditiile tehnice care vor fi aplicate in eventualitatea unui incendiu, etc.

Totodata, este mentionat si ceea ce trebuie intreprins daca izbucneste un incendiu. Sunt mentionate toate actiunile planificate si care vor fi puse in practica. De asemenea, mentionam ca este necesara si stabilirea categoriei de importanta a constructiilor. Cand este cunoscuta importanta constructiilor se poate gasi solutia potrivita pentru a actiona.

Cand se intocmeste proiectul?

Cand vine vorba despre scenarii de siguranta Brasov, exista si curiozitatea legata de momentul intocmirii proiectului. Chiar daca exista tot felul de pareri si de persoane care discuta pe marginea subiectului, exista un moment cheie.

Scenariul de siguranta la incendiu trebuie intocmit in acelasi timp cu documentatia tehnica. Este de asemenea important sa stiti ca si acest proiect trebuie sa fie supus unei aprobari. De asemenea, pentru scenariul de siguranta este nevoie si de un aviz de securitate la incendiu. Un astfel de aviz poate fi cu usurinta obtinut de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Documentatia pentru aceste scenarii de siguranta Brasov se face pentru cladirile, amenajarile si instalatiile mentionate in HG 1739, actualizata. Aceasta Hotarare a Guvernului contine si toate categoriile de cladiri care au nevoie de avize de functionare, inclusiv aviz ISU.

Cine intocmeste proiectul?

Cele mai importante informatii le cunoasteti deja din randurile anterioare. Acum probabil doriti sa aflati cine intocmeste un astfel de proiect. Ei bine, aceste scenarii de siguranta Brasov sunt intocmite conform legii de catre un proiectant. In caz contrar, sanctionile pot fi deosebit de usturatoare.

Referitor la proiectant, acesta poate fi un arhitect, un inginer structurist sau inginerul de instalatii. Indiferent de functia pe care o are proiectantul, acesta intelege atat gradul de rezistenta al casei cat si legislatia in vigoare.

De mentionat este faptul ca pe piata exista mai multe firme care va pot ajuta cand aveti nevoie de securitate la incendiu Brasov. Pentru a lua decizia cea mai inteleapta, trebuie tinut cont de mai multi factori importanti. Se tine cont de reputatia proiectantului in primul rand. Se alege in general proiectantul cel mai bun.

About optica.brasov

Check Also

Pompe de Caldura Brasov

Pompe de Caldura Brasov

Cuptoare si Pompe de Caldura Brasov: Modul de functionare Multi proprietari de case nu stiu …

Close