miercuri , iulie 24 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Solutie Pentru Dezinfectarea Instrumentelor

Solutie Pentru Dezinfectarea Instrumentelor

Este necesara o solutie pentru dezinfectarea instrumentelor pentru laborator?

Este extrem de important sa va asigurati ca echipamentul de laborator este dezinfectat corespunzator cu o solutie pentru dezinfectarea instrumentelor. Prin dezinfectarea corecta a dispozitivelor dumneavoastra medicale, minimizati riscul de a infecta din greseala utilizatorul si/sau inginerul de service. Cu toate acestea, poate fi foarte confuz sa stiti ce dezinfectant sa folositi.

Exista o gama larga de diferiti dezinfectanti pe piata. Din fericire, acest articol a fost redactat special pentru a va indruma in directia corecta.

Daca aveti nevoie de cele mai eficiente solutii pentru a dezinfecta instrumentele de laborator, trebuie doar sa cititi pana la final. Veti descoperi suficient de multe informatii astfel incat sa luati cele mai bune decizii.

Ce solutie pentru dezinfectarea instrumentelor sa folosesc?

Inainte de a decide ce dezinfectant sa utilizati, trebuie sa decideti daca doriti sa dezinfectati echipamentul de laborator sau daca doriti sa il sterilizati complet.

Dar care este diferenta intre cele doua proceduri? Dezinfectarea inseamna ca eliminati practic toate organismele patogene de pe suprafata echipamentului, reducand astfel contaminarea la un nivel sigur pentru oameni.

Sterilizarea se refera la faptul ca eliminati toata viata microbiana, inclusiv endosporii bacterieni. Sterilizarea este utilizata in mod normal pentru instrumentele chirurgicale, deoarece acestea vor intra in contact cu ranile deschise ale pacientului.

Dezinfectarea este de obicei potrivita pentru lucrarile de rutina de laborator, si se efectueaza la intervale regulate.

Factori care influenteaz alegerea un dezinfectant

Daca trebuie sa alegeti o solutie pentru dezinfectarea instrumentelor, trebuie sa tineti cont de unele detalii importante. Cand alegeti un dezinfectant, este important sa luati in considerare tipul de organism care este probabil sa se inmulteasca pe suprafata echipamentului dumneavoastra.

Ar trebui sa adaptati tipul de dezinfectant in functie de bacterii. Furnizorul dumneavoastra de dezinfectanti ar trebui sa va poata oferi sfaturi solide in acest sens.

Costul este un alt factor important care trebuie luat in considerare atunci cand alegeti un dezinfectant. Trebuie sa luati in considerare cat de des veti dezinfecta echipamentul si sa analizati costul anual.

Daca dezinfectantul este destinat utilizarii zilnice, nu doriti sa folositi ceva prea scump pe termen lung, deoarece acest lucru va poate afecta serios bugetul.

De asemenea, este recomandat sa luati in considerare usurinta in utilizare. Majoritatea dezinfectantilor sunt disponibili sub forma lichida.

Solutie Pentru Dezinfectarea InstrumentelorCu toate acestea, unele solutii pentru dezinfectarea instrumentelor implica amestecarea diferitelor parti lichide, iar altele necesita ca utilizatorul sa dizolve tabletele in apa. Luati in considerare cine se ocupa de procedura de dezinfectare. Trebuie luat in vedere si cat de usor le va fi sa efectueze aceasta procedura cu substantele chimice furnizate.

Tipuri de solutii dezinfectante

Atunci cand trebuie aleasa o solutie pentru dezinfectarea instrumentelor pentru laboraor, trebuie sa cunoasteti tipurile de solutii dezinfectante. In continuare aflati despre ce tipuri este vorba.

1. Clor

Clorul este disponibil pe scara larga si prezent intr-o gama larga de diferiti dezinfectanti, inclusiv inalbitor de uz casnic. Clorul este un alcalin si poate fi foarte coroziv pe metale. In cazul dezinfectantilor pe baza de clor, este important sa va asigurati ca recipientul este inchis corespunzator.

Este important de retinut ca solutia are si o perioada de valabilitate. Clorul nediluat (mai bine cunoscut sub numele de inalbitor), va dura un an daca este pastrat in recipientul original la temperatura camerei.

2. Compusi fenolici

Compusii fenolici sunt excelenti in lupta impotriva bacteriilor vegetative si a virusilor care contin lipide. De asemenea, pot fi eficienti impotriva micobacteriilor. Cu toate acestea, nu sunt eficienti impotriva sporilor si calitatii slabe a apei, care poate fi daunatoare eficacitatii acestei solutii.

3. Compusi cuaternari de amoniu

Compusii cuaternari de amoniu prezinta o activitate foarte buna impotriva unor bacterii vegetative si virusi care contin lipide. Din acest motiv, acestia sunt adesea amestecati cu alte solutii, cum ar fi alcoolul, pentru a creste eficacitatea. Aceste tipuri de dezinfectanti, daca sunt diluati corespunzator, au un miros scazut si nu sunt iritanti.

4. Solutie dpentru dezinfectarea instrumentelor pe baza de alcool

Dezinfectantii pe baza de alcool sunt foarte eficienti impotriva bacteriilor vegetative, ciupercilor si virusilor care contin lipide. Cu toate acestea, nu sunt atat de eficienti impotriva sporilor. Un avantaj major al utilizarii solutiilor pe baza de alcool este ca nu lasa reziduuri pe echipament la curatare.

5. Iod si iodofori

Iodul si iodoforii sunt antiseptice excelente. O solutie pentru dezinfectarea instrumentelor de acest tip poate fi folosita ca exfoliant chirurgical si ca antiseptic preoperator al pielii. Cu toate acestea, iodul nu este potrivit ca dezinfectant pentru echipamentele de laborator, deoarece poate pata suprafetele.

In plus, poate deteriora suprafetele din aluminiu si cupru. Prin urmare, cel mai bine este sa evitati aceste tipuri de solutii atunci cand dezinfectati echipamentele de laborator.

About optica.brasov

Check Also

Pompe de Caldura Brasov

Pompe de Caldura Brasov

Cuptoare si Pompe de Caldura Brasov: Modul de functionare Multi proprietari de case nu stiu …

Close